## Neuropixel / OpenScope Workshop Agenda

Time	Торіс	Presenter	
8:30 – 9:00	Arrival/Breakfast		
9:00 – 9:30	Welcome, Agenda, Split groups	Josh Siegle Jérôme Lecoq	
9:30 – 9:40	Transition Time		
9:40 – 10:40	Rotating Lab Tour Station 1		
10:40 – 10:50	Transition Time		
10:50: - 11:50	Rotating Lab Tour Station 2		
11:50 – 12:00	Transition Time		
12:00 -1:00	Lunch w/ networking		
1:00 – 1:10	Transition Time		
1:10 – 2:10	Rotating Lab Tour Station 3		
2:10 – 2:20	Transition Time		
2:20 – 3:20	Rotating Lab Tour Station 4		
3:20 – 3:30	Transition Time		
3:30 - 4:00	Engineering Overview	Heston Smith Alan Guthrie	
4:00 - 5:00	Discussion Tables with Station Leads	Station leads, SciComp internal staff	
5:00 –7:00pm	Happy hour – SLU BRU (700 Dexter Ave N Suite 230)		

# Day 1: Wednesday, July 9<sup>th</sup> – Foundations Workshop

### List of rotating lab tour stations (order different for each group):

- Surgery Led by Ali Wiliford
- 2Photon & Intrinsic Signal Imaging Led by Shiella Caldejon
- Behavior & SmartSPIM Imaging Led by Jackie Swapp and Mike Taormina
- Electrophysiology Led by Josh Siegle and Severine Durand

Time	Торіс	Presenter		
8:30 – 9:00 am	Breakfast			
9:00 – 9:45 am	Bonsai + Harp (45 min)	Gonçalo Lopes (Virtual)		
9:45 - 10:15 am	Modular Behavior task software/hardware (30 min)	Bruno Cruz		
10:15 – 10:45am	Trajectory Planning (30 min)	Dan Birman		
10:45 – 11:00 am	Break	Break		
11:00 – 11:45 am	Neuropixels data acquisition (45min)	Josh Siegle and Anjal Doshi		
11:45 – 12:30 pm	<b>Kilosort + phy</b> (45min)	Nick Steinmetz		
12:30 – 1:30 pm	Lunch	Lunch		
1:30 – 2:00 pm	Chronic Neuropixels (30 min)	Yoh Isogai / João Couto (virtual)		
2:00 – 2:30 pm	DataJoint for Neuropixels (30 min)	Dimitri Yatsenko		
2:30 – 3:00 pm	Code Ocean (30 min)	David Feng and Saskia de Vries		
3:00 – 3:15 pm	Break			
3:15 – 3:45 pm	Code Ocean Pipeline (30 min)	Arielle Leon, Dan Birman		
3:45 – 4:15 pm	OpenScope intro: NWB, Databook (30 min)	Jérôme Lecoq, Ahad Bawany, Carter Peene		
4:15 – 4:45 pm	OpenScope : Predictive Processing Community-Driven project (30 min)	Jérôme Lecoq		
5:00 – 7:00 pm	Happy Hour – at Allen Institute			

Day 2: Thursday, July 10<sup>th</sup> – Foundations Workshop

# Day 1: Lab Tour Groups

Below are your assignments for the group lab tours. You will move to each station with your group and for some stations, you will break into subgroups a and b. Your group assignment can also be found on your name tag.

Group 1		
1a	1b	
Zahra Amer	Audrey Jordan	
Gokce Gurler	Nate Jones	
Fernando Pena	Mohammed Al-youzbaki	
Jhulimar Doerl	Ahmed AbouShanab	
Zahra Alizadeh	Pankaj Gupta	

Group 2		
2a	2b	
Suraj Honnuraiah	Harris Kaplan	
Nishtha Ranawat	Sophie Yichen Qiu	
Roberto Lopez Ruiz	Rose Hulsey-Vincent	
Pramod KC	Andrea Trevisiol	
Alessandro Armitano	Gustavo Balbinot	
Richard Drexler		

Group 3		
За	3b	
Alex Wang	Jessie Ma	
Dani Lemmon	Ting Feng	
Christos Lisgaras	Cristina Alcacer	
Pierre Platel	Adi Kol Harpaz	
Jessie Jin	Keith Skaggs	

Group 4		
4a	4b	
Mengping Jiang	Yilan Liang	
Esra Altun	Katherine Kaplan	
Kaiser Arndt	Alyssa Ash	
Garima Chauhan	Jonathan Ting	
Leonor Afrima	Serol Turkyilmaz	
Arnaldo Ferreira Gomes Da Silva		

## Protocols.io

Part of Allen Institute for Neural Dynamic's effort toward open science is making our protocols available publicly on Protocols.io. Some of the stations you will visit on Day 1 have associated protocols that you can follow along with.

Surgery:

General Set-up and Take Down



**Behavior:** Mouse Water Restriction



SmartSPIM Imaging: Imaging



**Electrophysiology:** Plug Removal













Time	Location	Торіс	Presenter
8:30 AM	SOCC 316	Breakfast	
9:00 – 9:30 AM	SOCC 316	CCF Registration	Mayo Faulkner (virtual)
9:30 – 10:00 AM	SOCC 316	SpikeInterface	Chris Halcrow (virtual)
10:00 – 10:30 AM	SOCC 316	Sorting Quality Metrics	Nick Steinmetz
10:30 – 10:45 AM	SOCC 316	Break	
10:45 – 11:15 AM	SOCC 316	Neuropixels 2.0 / Practicalities	Jordan Shaker
11:15 – 11:45 AM	SOCC 316	Neuropixels Ultra	Andrew Shelton
11:45 AM – 12:15 PM	SOCC 316	Neuropixels Opto	Anna Lakunina
12:15 - 1:30 PM	SOCC 316	Lunch	
1:30 - 4:30 PM		Lab rotations	
	Steinmetz Lab	Station 1: NP (+ widefield) @ Rainier/IBL	Kim Miller + Anna Li / Zhiwen Ye
	Steinmetz Lab	Station 2: Sharpening	Jordan Shaker
	Health Sciences Library	Station 3: Pinpoint / co-pilot	Dan Birman / Kenneth Yang
	Health Sciences Library	Station 4: Phy	Josh Siegle
	Health Sciences Library	Station 5: Phy	Nick Steinmetz
4:30 - 5 PM	SOCC Terrace	Course end / happy hour	

Day 3: Friday, July 11<sup>th</sup> - Advanced Neuropixels at UW

#### **Directions to UW Campus**

A free shuttle runs between the UW South Lake Union campus and the main UW Campus every 30 minutes. You can board the shuttle at the stop on Republican St (between 8th & 9th Ave N), and it will take you directly to the D-Wing stop at the UW Campus. From there, members of the Steinmetz Lab will meet you and walk you to the workshop location.

To attend breakfast on Day 3, please take the 8:00 AM shuttle from the UW SLU campus. If you prefer to skip breakfast, the 8:30 AM shuttle is also an option. See detailed schedule <u>here</u>.

Please be aware that shuttle capacity is limited to 20 passengers per trip and may fill quickly. If the shuttle is full, please consider alternative transportation options.

For those staying in the SLU area, King County Metro Route 70 provides service from Eastlake (Fairview Ave & Denny Way) to the UW campus (NE 43rd St & Brooklyn Ave NE), followed by a 20-minute walk to the UW Medical Center.

To locate the workshop rooms, please refer to the map below.

